اهمیت بالابر در صنعت ساختمان و مسیر توسعه و پیشرفت کشورها
صنعت ساختمانسازی به عنوان یکی از حوزههای حیاتی و پایهای اقتصاد و توسعهی کشورها، همواره با چالشها و فرصتهای فراوانی روبرو بوده است. با توجه به اهمیت این حوزه، بهرهگیری از تجهیزات مدرن و بهروز امروزی، از یک سو باعث افزایش ایمنی در محیط کار میشود و از سوی دیگر، سرعت و بهرهوری در فعالیتها را بهبود میبخشد.
استفاده از بالابرهای سیار و ثابت به عنوان ابزاری حیاتی در این صنعت و نقش بسزایی در تحولات و پیشرفتهای این حوزهها ایفا کردهاند. در این مقاله، به بررسی نقش بالابرها در انواع پروژههای عمرانی خواهیم پرداخت و چگونگی ارتقاء عملکرد، ایمنی و بهرهوری از این تجهیزات مدرن را بررسی خواهیم کرد.
بالابرها، از جمله تجهیزاتی هستند که انقلابی در بسیاری از صنایع ایجاد کردهاند. به طور کلی، انواع بالابر (بالابر صنعتی، بالابر سیار، بالابر ثابت، بالابر هیدرولیکی، بالابر دیزلی، بالابر برقی، بالابر خانگی و …) دستگاهی جهت انتقال افراد و تجهیزات به ارتفاع است. جایی که نمیتوان از دیگر تجهیزات برای رسیدن به آن نقطه استفاده کرد و یا استفاده از هر وسیلهی دیگری، از لحاظ ایمنی و بهرهوری به صرفه نمیباشد.
ارتباط بالابر و صنعت ساخت و ساز ؟؟!!
صنعت ساختمان در کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته، به عنوان یکی از بزرگترین بخشهای توسعه و پیشرفت بحساب میآید. این صنعت در کشور ما نیز بسیار تأثیرگذار و بزرگ است. بهرهگیری از تجهیزات مدرن و بروز، از یک سو باعث ارتقاء سطح ایمنی محیط کار و از سوی دیگر باعث افزایش سرعت و بهرهوری میشود.
دسترسی به ارتفاع همیشه برای پیمانکاران و کارگران ساختمانی یک چالش بوده است. بخصوص با توجه به آمار بالای حوادث سقوط از ارتفاع به دلایل متفاوت. از این رو، استفاده از بالابر بجای سایر وسایل با ایمنی کمتر، یک راهکار مؤثر تلقی میشود.
بالابرها در پروژههای ساخت و ساز جهت دسترسی به نقاط مرتفع، حمل مصالح و تجهیزات در ارتفاع، دسترسی کارگران به نقاط بالادست، نصب انواع تجهیزات و …. کاربرد زیادی دارد.
بالابر در تمامی مراحل ساختمان سازی از آرماتوربندی، اجرای سازههای فلزی، ساخت دیوارها و سقفها، ساخت نما، اجرای سقف کاذب، سیستم اطفاء حریق، رنگآمیزی، نصب پنجرهها و شیشهها، سیستمهای برقی، روشنایی و … گرفته تا نگهداری از ساختمان کاربرد دارد.
” کاربرد بالابر در کارخانجات کاشی و سرامیک “
نگهداری از انواع ساختمان، یکی از مواردی است که لازم است به طور جدی به آن پرداخته شود. بالابرها در تسهیل این فرآیند نقش بسزایی دارند. دسترسی راحتتر به نقاط مرتفع و با دسترسی سخت، باعث میشود تا بتوان به طور منظم عملیات تعمیرات، نظافت و یا ارتقاء سیستمها را انجام داد.
فعالیتهایی مانند شستشوی نما و شیشههای ساختمان، تعمیر یا تعویض سیستمهای روشنایی، الکتریکی، اطفاء حریق، امنیتی، کانالکشیها و … از جمله فعالیتهایی هستند که در دورهی نگهداری از ساختمان با استفاده از بالابر به طول مؤثرتر انجام میگیرند.
مروری بر آمار حوادث ساختمانی
براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۸ (این آمار همچنان به نسبت باقی مانده است) تعداد ۸۹۸ نفر به علت حادثه ناشی از کار جان خود را از دست دادهاند. در این آمار سقوط از بلندی بیشترین علت مرگ در حوادث کار است.
در گزارش فوق ۳۵۴ نفر به علت سقوط از بلندی فوت کردهاند که ۴۰درصد آمار را شامل میشود. پس از آن برخورد جسم سخت با ۲۶ درصد و برق گرفتگی با ۱۶درصد عوامل بعدی با بیشترین آمار حوادث کار منجر به فوت است.
بالابرهای هیدرولیکی، نسبت به داربست و نردبان تبدیل به یک جایگزین بسیار ایمنتر و سریعتر شدهاند و به شرکتها کمک میکنند تا خطر صدمات یا تلفات ناشی از سقوط از ارتفاع را به حداقل برسانند.
نکاتی که لازم است هنگام وزش باد و کار در ارتفاع رعایت کنید.
سایر حوزههای کاربردی بالابر در صنعت ساخت و ساز و پروژههای عمرانی
کاربردهای انواع بالابر در صنعت ساخت و ساز، بسیار متنوع و گسترده بوده و میتوان این دستگاه را در محیطهای مختلف متناسب با نیاز استفاده کرد. برخی از کاربردهای بالابر بجز کاربردهای مرسوم در ساختمانسازی، عبارتند از :
راهسازی و پلسازی
بالابرها در صنعت راهسازی جهت نصب و تعمیرات عناصر مختلف بکار گرفته میشوند. از نصب و دسترسی به تیرها و پلها گرفته تا نصب لوازم جانبی مانند کابلکشیها، تجهیزات روشنایی و ….
همچنین جهت دسترسی به قسمتهای تحتانی پلها و سکوهای بزرگ، وجود یک بالابر هیدرولیکی با کیفیت و ایمن، میتواند امکان انجام تعمیرات و اقدامات مختلف را فراهم سازد.
” انواع بالابر هیدرولیکی کلایر “
احداث و نگهداری تونلها
بالابرها در تونلها نیز کاربرد خاص خود را دارند. دسترسی به سقف تونلها، نصب تأسیسات برقی و مکانیکی، نصب و تعمیرات انواع فنهای تهویه و همچنین نظافت و سایر فعالیتها در تونلها، بالابر بسیار پرکاربرد خواهد بود.
سولهسازی و همچنین نصب سازههای مختلف
یکی از اصلیترین کاربردهای بالابرها در صنایع عمرانی، احداث سولهها و سازههای مختلف مانند سازههای گلخانهای و … میباشد. از آنجا که این سازهها معمولا در ارتفاع نصب میشوند، جهت دسترسی افراد و همچنین انتقال قطعات به ارتفاع، بالابر میتواند یک دستگاه ایمنی و بسیار کاربردی باشد.
کار در معادن
معمولا بالابرها را در حال کار بر روی سطح زمین و دسترسی به ارتفاعات قرار گرفته روی آن دیدهایم. اما از بالابرها حتی در سطوح زیرین زمین نیز استفاده میشود. برخی از این بالابرها جهت دسترسی معدنچیان، کارگران تعمیر و نگهداری و … به فضاهای با دسترسی سخت و برخی دیگر جهت انتقال محصولات استخراج شده به سطح زمین مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای استفاده از بالابرها در پروژه های عمرانی
عرصهی ساخت و ساز همواره با چالشها و فرصتهای بسیار همراه بوده است. استفاده از تجهیزات متناسب از جمله بالابر در پروژههای عمرانی، یکی از فرصتهایی است که استفادهی صحیح از آن میتواند مزایای بسیاری برای کارفرما، پیمانکار و همچنین کارکنان و کارگران به همراه داشته باشد.
از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- افزایش ایمنی و کاهش آسیبهای محل کار : آسیبهایی مانند سقوط از ارتفاع، صدمات ناشی از حمل بار و … میتواند بسیار ناگوار باشند که استفاده از بالابر مناسب، میتواند تا حد زیادی این مسئله را کاهش دهد.
- سرعتبخشیدن به کار و اتمام به موقع پروژه : جلوگیری از هدررفت زمان برای نصب داربست، دسترسی به ارتفاع و …. میتواند باعث افزایش سرعت انجام کار و جلوگیری از تعویق تحویل پروژه شود.
استفاده از بالابر جهت نقاشی و رنگآمیزی ساختمان. ” مطالعه کنید “
- بهبود عملکرد و بهرهوری کاری : استفاده از بالابر با جلوگیری از هدر رفت زمان و انرژی، منجر به بهبود بهرهوری و افزایش میزان عملکرد مثبت در پروژههای عمرانی میشود.
- افزایش قابلیت انعطافپذیری : اگر تمایل به دسترسی به نقاطی در ارتفاع دارید که ممکن است دور افتاده و سخت باشند، استفاده از بالابر میتواند این مشکل را برای شما تسهیل کند.
- صرفهی اقتصادی : سرمایهگذاری در پروژههای ساخت و ساز همیشه با چالشهایی همراه است. مسائلی از جمله تأخیر در نصب داربست و تجهیزات ایمنی، بروز حوادث برای افراد و تجهیزات و … که بالابر یکی از گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری بلند مدت و جلوگیری از بروز موارد ذکر شده جهت کار در ارتفاع میباشد.
- سایر موارد : مواردی از جمله جلوگیری از سد معبر، حمل و نقل آسان، مصرف بهینهی انرژی و بسیاری دیگر از منافعی که استفاده از بالابر بجای روشهایی مانند داربست و یا نردبان دارد. همگی میتوانند در انتخاب هوشمندانه جهت کار در ارتفاع در انواع پروژههای عمرانی و ساخت و ساز، تأثیر گذار باشند.
داربست، نردبان یا بالابر ؟ انتخاب شما کدام گزینه است ؟
نحوهی انتخاب بالابر صنعتی مناسب پروژهی شما
در هنگام انتخاب بالابری که از لحاظ ایمنی و کیفیت و نیاز شما بهترین گزینهباشد، دشوار است. پارامترهایی وجود دارد که توجه به آنها میتواند یاری رسان شما در این انتخاب باشند :
- محدودیت فضای محل کار خود را در نظر بگیرید. (انتخاب بالابر با طول و عرض متناسب)
- حداکثر وزنی که قصد قرار دادن روی بالابر دارید را تخمین بزنید. (انتخاب بالابر با ظرفیت بالابری متناسب)
- سازگاری بالابر با منبع تغذیهی خود (برقی، دیزلی و …) را بدانید. (انتخاب بالابر با منبع تغذیه متناسب)
- سطحی که میخواهید از بالابر روی آن استفاده کنید را از لحاظ شیب و همواری و استحکام بررسی کنید. (انتخاب بالابر با قابلیت حرکتی، وزن دستگاه و چرخهای متناسب)
- ارتفاعی که قصد دسترسی به آن را دارید مشخص کنید. (انتخاب بالابر با حداکثر ارتفاع کاری متناسب)
- آیا به دسترسی افقی هم نیاز دارید ؟ (برخی بالابرها تنها برای دسترسی عمودی طراحی شدهاند در حالیکه برخی دیگر، دسترسی افقی هم ایجاد میکنند)
- بودجهی در نظر گرفته شده برای این سرمایهگذاری چقدر است ؟ (خرید بالابر یک سرمایهگذاری مقرون به صرفه است اما در صورت لزوم میتوانید به اجارهی بالابر هم فکر کنید)
- کیفیت تا چه حد برای شما اهمیت دارد ؟ (با توجه به تعدد تولیدکنندگان بالابر با کیفیت و قیمتهای متفاوت، انتخاب یک بالابر که از لحاظ استانداردهای کیفی و همچنین ایمنی و خدمات پشتیبانی و … بتوانید به آن اعتماد کنید، بسیار دشوار است.)
- بالاترین کیفیت و ایمنی بالابر را از کجا پیدا کنیم ؟ (شرکت کلایر با سابقهی طولانی و رزومهی غنی در طراحی، تولید و تأمین انواع بالابر فعالیت میکند. این شرکت در تولید خود از بهترین متریال جهت ارتقاء کیفیت بالابر و همچنین تستهای ایمنی جهت اطمینان از این مسئله استفاده میکند.)
جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت مشاوره و استعلام قیمت، میتوانید با کارشناسان مجموعهی کلایر در ارتباط باشید.