خانه / هواپیمایی و فرودگاهی
استفاده از بالابر در کنار هواپیما و ترمینال های پروازی آنقدر رایج است که عموم مردم نسبت به مزایای متعدد آن آگاه هستند اما گاهی انتخاب بالابر مناسب نیازمند تجربه یا مشاوره گرفتن از افراد متخصص دارد. در ادامه به بررسی محیط های مختلف فرودگاهی و کاربردهای بالابر هیدرولیکی در صنایع مربوطه خواهیم پرداخت.
سالن های مختلف فرودگاه که برای مسافران در نظر گرفته می شوند پر از تجهیزات مختلفی هستند که در ارتفاع قرار دارد. از تجهیزات روشنایی و تهویه مطبوع گرفته تا تابلوهای اعلام پرواز ، بنرهای تبلیغاتی و حتی شیشه ها و پنجره های مرتفع. برای دسترسی و انجام خدمات در این سالن ها ، بالابرهای ستونی آلومینیومی می توانند گزینه مناسبی باشند. این بالابرهای نفری ظرفیت بالایی ندارند ولی در عوض سبک بوده و جابجایی آنها راحت است. اما برای آنکه دو یا سه نفر بتوانند همزمان در ارتفاع کار کنند و یا تجهیزاتی مثل دستگاه جوش را به ارتفاع ببرند بالابر آکاردئونی گزینه مناسب تری به حساب می آید زیرا ظرفیت آن بیشتر و سکوی کار آن بزرگ تر است. در برخی از سالن های فرودگاهی دسترسی عمودی کفایت نکرده و نیاز است بالابر متحرک ، دسترسی افقی نیز ایجاد نماید. در این صورت بوم لیفت های خودکششی و یا بالابر عنکبوتی بسیار مناسب هستند. بالابر عنکبوتی با توجه به ابعاد بسته شده کم قادر خواهد بود تا از راهروها و درهای کوچک نیز عبور نماید.
هنگامی که صحبت از تعمیرات هواپیما، موشک، ماهواره ها و… می شود، بالابر هیدرولیکی یکی از مهم ترین ابزارها به حساب می آید. بدنه این تجهیزات بسیار حساس است و بنابراین سبد بالابر باید مجهز به ضربه گیرهای ایمن باشد تا در صورت برخورد به هواپیما آسیبی به آن نرسد. بالابر آکاردئونی به دلیل ظرفیت بالا گزینه مناسبی برای نصب یا باز کردن قطعات سنگین هواپیما و موشک ها است بویژه بالابر پشت کامیونی آکاردئونی که ظرفیت بالاتری نیز می تواند داشته باشد. بوم لیفت ها نیز به دلیل ایجاد دسترسی افقی عملیات کار بر روی بدنه های استوانه ای شکل موشک و یا کار بر روی بال های هواپیما را میسر می سازد. دسترسی به سقف آشیانه هواپیما نیز به دلیل ارتفاع آن نیاز به بالابر دارد که بهترین گزینه برای این منظور، بوم لیفت های خودکششی و یا بالابرهای عنکبوتی هستند.
به منظور انتقال مواد غذایی به داخل هواپیما از بالابر کترینگ استفاده می شود که پشت کامیونت هایی مانند ایسوزو قابل نصب است. بالابر کترینگ مجهز به یخچال بوده تا در مناطق گرم و فصل تابستان، مواد غذایی فاسد نشوند. همچنین برای کمک به انتقال افراد کم توان و ویلچیر به هواپیما از بالابر کامیونی حمل معلولین استفاده می شود که به کمک تیل لیفت انتهای آن، افراد به داخل کابین بالابر و سپس به هواپیما انتقال خواهند یافت.
برای انتقال بارهای سنگین و حساس به داخل هواپیماهای باری و تجاری نیز از بالابر هیدرولیکی استفاده می شود. این نوع بالابر متحرک هم می تواند پشت خودرو نصب شده باشد و هم می تواند شاسی مستقل داشته باشد. در کف سکوی این تیب از بالابر فرودگاهی ، غلطک هایی برای انتقال راحت بار به داخل هواپیما در نظر گرفته شده است.
کلایر ، اولین تولید کننده بالابر و همسطح کننده بارانداز در ایران است که امروزه کامل ترین مجموعه بالابر هیدرولیکی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. شروع فعالیت صنعتی کلایر به سال ۱۳۶۰ و شرکت ماشین اجزاء باز می گردد. امروزه کلایر علاوه بر تولید محصولات مختلف ، نماینده برترین برندهای اروپایی در حوزه بالابر کامیونی، بالابر خودکششی ، بالابر عنکبوتی و … نیز می باشد.
کارخانه و دفتر مرکزی:
اصفهان ، اتوبان ذوب آهن، اتوبان سیمان سپاهان، شهرک صنعتی اشترجان ، خیابان سیزدهم، پلاک ۱۷۰