خانه / برق و مخابرات
صنعت برق و مخابرات همواره نیازمند بالابر هایی است که دسترسی ایمن را به تجهیزات نصب شده در ارتفاع فراهم آورد. به جرأت می توان اذعان داشت که بالابر هیدرولیکی از مهمترین ماشینالاتی است که در این صنایع کاربرد دارد.
برای کار بر روی خطوط شبکه هوایی برق از بالابر پشت کامیونی و بالابر نیسانی استفاده فراوان می شود. این تیپ بالابرها می توانند از نوع خط گرم یا سرد باشند. در بالابر خط گرم ، بوم ها و سبد از نوع عایق بوده تا بدون ایجاد قطعی روی شبکه امکان انجام تعمیرات و نصب تجهیزات وجود داشته باشد. اصولاً بالابر خط گرم مناسب کار بر روی شبکه فشار قوی هستند، زیرا نسبت به ولتاژ های بالا ، مانند ۱۲ کیلو ولت ، ۴۶ کیلو ولت و حتی ۵۰۰ کیلو ولت عایق هستند. یکی از کاربردهای اصلی بالابرها شستشوی مقره است.
در صورتی که خطوط شبکه به طور موقت قطع شوند و یا در حال نصب اولیه باشند امکان استفاده از بالابر کامیونی معمولی نیز وجود دارد. بالابرهایی که بوم عایق ندارند ولی سبد آنها عایق است نیز می توانند برای امور روشنایی مورد بهره برداری قرار گیرند. هرچه وزن بالابر تلسکوپی یا مفصلی نصب شده پشت کامیون کمتر باشد، دوام و طول عمر خودرو افزایش خواهد یافت. شرکت های اروپایی با استفاده از فولادهای آلیاژی کارسرد شده فوق مقاوم ، بالابرهای پشت کامیونی بسیار سبکی تولید می کنند. بنابر این می توان بالابر های با ارتفاع بیشتر را بر روی خودروهای سبک تر نصب نمود. از این رو قیمت بالابر پشت کامیونی در حالت تمام شده رقابتی خواهد بود.
در ایران سه تیپ بالابر تلسکوپی ، بالابر مفصلی و مفصلی تلسکوپی (که گاهی تحت عنوان Z شناخته می شود) استفاده می گردد. از مزیت های بالابرهای تلسکوپی سرعت عمل بالای آن است. در مقایسه بالابر مفصلی تلسکوپی ، قدرت مانور بالایی داشته و حتی می تواند از امکان پل زنی روی خیابان استفاده کند. در این صورت خودروی بالابر در لاین کند رو توقف و در شرایط کاملاً ایمن، دسترسی به چراغ ها در لاین تند رو فراهم خواهد شد.
از جمله کاربردهای بالابر نفری و پشت کامیونی در صنایع مخابراتی ، دسترسی به تأسیسات نصب شده بر روی دکل های مخابراتی است. این تجهیزات در ارتفاع بالایی نصب می شوند و بنابر این بالابر پشت کامیونی بلند مرتبه کارایی مناسبی خواهد داشت. اما نکته دیگر آن است که دکل ها عموماً در محل هایی قرار گرفته اند که امکان تردد کامیون با وزن بالا وجود ندارد. در این صورت بهترین و کارآمد ترین بالابر نفری ، بالابر عنکبوتی است. این نوع بالابر هیدرولیکی مجهز به شنی بوده و وزن آن در مقایسه با بالابر کامیونی بسیار کمتر است. از این رو می تواند در نزدیکی دکل های مختلف مستقر شود.
از بالابر نفری آکاردئونی نیز در صنایع برق و مخابرات در سالن های سرپوشیده ، دسترسی به رک های مخابراتی، انبارهای کالای برق و… استفاده می شود. ظرفیت سبد بالابر آکاردئونی از ۳۰۰ کیلوگرم به بالا بوده و برای جابجایی قطعات سنگین در انبارها بسیار مناسب است.
کلایر ، اولین تولید کننده بالابر و همسطح کننده بارانداز در ایران است که امروزه کامل ترین مجموعه بالابر هیدرولیکی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. شروع فعالیت صنعتی کلایر به سال ۱۳۶۰ و شرکت ماشین اجزاء باز می گردد. امروزه کلایر علاوه بر تولید محصولات مختلف ، نماینده برترین برندهای اروپایی در حوزه بالابر کامیونی، بالابر خودکششی ، بالابر عنکبوتی و … نیز می باشد.
اصفهان ، اتوبان ذوب آهن، اتوبان سیمان سپاهان، شهرک صنعتی اشترجان ، خیابان سیزدهم، پلاک ۱۷۰