بالابر نفربر هیدرولیکی چگونه عملیات ساخت سوله ها را تسهیل میکند؟
نقش بالابر نفربر در افزایش ایمنی پروژه
امروزه به دلیل تغییرات سریع اقتصادی و صنعتی ، نیاز به ایجاد زیر ساخت های لازم برای تولید مانند سوله های صنعتی در حال گسترش است که در پی آن عرضه ماشین آلات صنعتی نیز که در ساخت و نگهداری سوله کاربرد داشته باشند نیز رو به افزایش است.
در این میان نیاز به انواع بالابر نفربر هیدرولیکی و سیستم ها و مکانیزم های بالابر به شدت احساس می شود. به همین دلیل شرکت های تولید کننده بالابر با عرضه بهترین تکنولوژی ها سعی در ارائه بهترین راهکارها جهت کار در ارتفاع دارند.
یکی از نگرانی های کارگران و کارفرمایان امروزه رفع خطرات موجود به هنگام کار در ارتفاع و به روش سنتی مانند بالا رفتن از تیرها ، استفاده از نردبان ها و حتی آویزان شدن از جرثقیل است. گاهی دیده شده است که به هنگام ساخت و ساز برای پایین آوردن هزینه ها ، کارگران بدون بالابر و فقط با به کارگیری داربست های فلزی اقدام عملیات می کنند.
” مقایسه بالابر و داربست ”
روشن است که وجود داربست و بالا رفتن کارگر از آن بدون وسایل ایمنی و آن هم در ارتفاع، همیشه خطر سقوط از ارتفاع را به همراه خواهد داشت. در این شرایط کارگران همراه خود وسایل و ابزار آلات مختلفی از جمله سیستم های جوشکاری را نیز با خود به محل جوشکاری می برند که خود بر حجم مشکل خواهد افزود.
گاهی تا حوادث دلخراشی مانند سقوط از ارتفاع برای کارگران رخ ندهد کسی به فکر استفاده از تجهیزات ایمن کار در ارتفاع خصوصا بالابر هیدرولیکی نخواهد بود. چیزی که حتی کارفرمایان هم دیر به فکر آن می افتند.
تصور کنید آنها به درستی آموزش ببینند و به جای بالا رفتن از داربست های فلزی و نا ایمن یا حتی آویزان شدن از تیرهای یک سوله ، قدم به سبد یکبالابر نفری ایمن بگذارند و در ارتفاع با خیالی آسوده کار خود را به انجام برسانند.
البته فراموش نکنید یک بالابر هیدرولیک ایمن و مطمئن. نه هر وسیله ای که به شما پیشنهاد می شود.
نقش بالابر در متصل کردن قطعات مختلف سوله و افزایش سرعت کار:
امروزه هر مجموعه تولیدی با چالش هایی مانند بهبود کارآیی ، کیفیت و ایمنی روبرو می باشد. هر چه ساخت و ساز سوله بیشتر باشد، جوش کاری ، اتصالات با پیچ و مهره و عملیات جانبی آن بیشتراست. هر چه ارتفاع سوله بیشتر باشد، خطرات ناشی از آن نیز بیشتر می شوند. حال فرض کنید عملیات جوشکاری با بالا رفتن از داربست های فلزی توام باشد، در نتیجه استفاده از تجهیزاتی مانند بالابر راهی است که به کمک آن در سوله ها می توان قطعات را سریع تر ، بهتر و با خیالی راحت تر جوشکاری و متصل نمود.
عملیات جوشکاری چه بدون استفاده از بالابر نفر و چه به کمک بالابر متحرک انجام خواهد پذیرفت اما نکته دیگر که از اهمیت بالایی برای کارفرمایان برخوردار است زمان خواهد بود. در هر حال استفاده از انواع بالابر ها ضامن کاهش خطرات ، افزایش میزان سرعت و بهبود کیفیت انجام کار خواهد بود.
عملیات جوشکاری می تواند بر روی سازه های جدید و گسترش یا تطبیق سازه های موجود باشد. امکانات معمولی برای اجرای بهینه می تواند شامل موارد زیر باشد:
1) برنامه ریزی دقیق اولیه کار و اموزش کامل مراحل و جزئیات که توسط معماران و مهندسان طراحی تهیه شده است.
2) استفاده از بالابر نفربر هیدرولیکی برای بالا بردن و هدایت جوشکارها و سایر نفرات به ارتفاع.
3) قبل از اجرای جوشکاری هر یک از قطعات فلزی به طور دقیق در جای خود قرار بگیرد.
قبل از بررسی اثرات استفاده از بالابر نفربر هیدرولیکی در جوشکاری سوله ها به تجزیه و تحلیل کوتاهی از واژه ارگونومی کارگران می پردازیم. این جمله را به خاطر داشته باشید: ” ارگونومی مناسب جوشکاران و کارگران نصب هنگام کار ارتباط مستقیمی با موقعیت قرارگیری آنها هنگام کار در ارتفاع دارد.
بسیاری از کارگران هنگامی که مدتی در ارتفاع قرار بگیرند دچار سرگیجه و ضعف جسمانی خواهند شد که احتمال سقوط آنها را از ارتفاع افزایش خواهد داد و حتی اگر با کمربند ایمنی خود را به سازه بسته باشند احتمال برخورد آن ها با سازه پس از سقوط وجود دارد. “. ارگونومی تقریبا ده ها سال تحت تجزیه و تحلیل کارشناسان بوده است که در فرایند طراحی و تولید محصولات ، و وسایل و ابزار الات فنی برای استقرار افراد در موقعیت های استاندارد به کار میرود.
ارگونومی فیزیکی افراد هنگام استفاده از بالابر نفربر هیدرولیکی در بهترین حالت قرار دارد زیرا در آن برای راحتی استقرار کارگران در موقعیت های مناسب در هنگام کار فکر شده است. ارگونومی فیزیکی به مجموعه روش هایی که افراد با ابزارهای کاری خود مرتبط هستند متمرکز بوده و برای آن ها راهکار های مناسبی دارد.
بالابر ها انواع مختلفی دارند از جمله : بالابر آکاردئونی ، بالابر ستونی ، بالابر خودکششی ، بالابر تلسکوپی ، بالابر پشت کامیونی. گسترش سازه های فلزی و سوله ها یكی از مهمترین مراحل نصب هر پروژه ساختمانی و کارخانجات است. هر چه بالابر هیدرولیک نفربر بزرگتر، مرتفع تر و با شعاع عملیاتی گسترده تری باشد، در زمان انجام جوشکاری صرفه جویی خواهد شد. در این حالت با توجه به طراحی حرفه ای بالابر ارگونومی مناسبی برای کارگران پیش بینی می شود.
به طور معمول وجود بالابر هیدرولیکی در یک مجموعه صنعتی در حال ساخت و با وسعت هزاران متر مربع و در چند طبقه بسیار موثر است. با استفاده از بالابر آکاردئونی یا بالابر مفصلی در محدوده ارتفاع مناسب که می تواند تا ارتفاع 30 متری و شعاع 10 متری را پوشش دهد، نه تنها ضریب ایمنی به شدت افزایش خواهد یافت بلکه به دلیل افزایش سرعت چندین برابری کار ، هزینه های پروژه کاهش خواهد یافت، همچنین هزینه های داربست و تعداد نیروی انسانی کاهش چشمگیری مییابد.
حتی استفاده از بالابر نفربر در پروژه های کوچک تر نیز به صرفه خواهد بود. آن دسته از پیمانکاران سازنده سوله که تمایلی به خرید بالابر هیدرولیک ندارند می توانند برای پروژه خود اجاره بالابر را در نظر بگیرند.
مهندسین طراح هنگام طراحی یک سوله صنعتی تمامی پارامترهای ایمنی را در نظر خواهند گرفت. از بهترین نرم افزارها استفاده خواهند نمود تا طراحی بی نقصی داشته باشند. مهندسین طراح و سازنده بالابر هیدرولیکی نیز با انجام محاسبات دقیق و متریال با کیفیت ، با بهره گیری از تکنولوژی های جدید در ساخت و نرم افزارهای مهندسی ، روز به روز کیفیت و ایمنی بالابرها را بهبود میبخشند.
پارامتر های سرعت ، زمان بندی و هماهنگی بین همه اجزا در عملیات نصب و نگهداری سوله اهمیت ویژه ای دارد که با استفاده از بالابر نفربر هیدرولیکی در اجرای سازه های عمرانی بویژه سوله های صنعتی بهبود چشمگیری خواهد داشت. اندازه و ظرفیت دستگاه های بالابر با توجه به وسعت کار و بودجه کارفرما در نظر گرفته می شود. برای اطمینان از اینکه بالابر هیدرولیک نفری دارای ارتفاع و ظرفیت و ابعاد سبد مناسب برای دستیابی به مناطق مختلف و متناسب با کاربرد مورد نظر باشد باید مشخصات پروژه به دقت به مهندسین فروش بالابر اعلام شود. به این نکته توجه داشته باشید که هرگز از ظرفیت 100 درصدی بالابر نفربر هیدرولیکی استفاده نکنید و به عنوان یک قانون مهم، کارها باید طوری برنامه ریزی شوند که حداکثر بار 75 درصد ظرفیت بالابر روی آن قرار گیرد. در نظر داشته باشید که قیمت بالابر نفربر به ارتفاع و ظرفیت آن بستگی دارد.
نقش بالابر در عملیات ساختمانی و بهره برداری از سوله ها
اکنون سازه سوله شما آماده شده است و بر اساس نوع کاربری استفاده از برق و تأسیسات اجتناب ناپذیر است. همچنین سیستم های امنیتی و نظارتی شامل دوربین ها و سیستم اعلام و اطفاء حریق ، سیستم های روشنایی ، داکت های هوا و سینی کابل ها که باید در ارتفاع نصب شوند. بعضی از سوله ها نیز نیاز به اجرای سقف کاذب متناسب با کاربری آن دارد.
برخی از پیمانکاران برای عملیات اجرائی، از داربست استفاده می کنند. استفاده از داربست شاید در کوتاه مدت کم هزینه تر باشد ولی محدویت هایی نیز ایجاد میکند. استفاده از داربست در فضای سوله برای نصب تجهیزات و تأسیسات در درجه اول باعث ایجاد مانع برای تردد در سطح سوله می شود. همچنین احتمال سقوط افراد و امنیت پایین کار در ارتفاع باعث ایجاد نگرانی برای کارفرما می گردد. و البته افزایش زمان اجرای کار نیز دغدغه دیگریست که هزینه های تمام شده را نیز افزایش می دهد.
در مرحله بهره برداری نیز جهت سرویس و نگهداری و تعمیرات کلیه تجهیزاتی که در ارتفاع نصب شده اند نیاز به دسترسی ایمن و سریع می باشد.
برای همه این موارد استفاده از بالابر هیدرولیکی نفری ضامن ایمنی و سلامت کارکنان می باشد. صرفه جویی در وقت همواره مدنظر کارفرمایان بوده و هست . با استفاده از بالابرهای آکاردئونی با سطح وسیع سکوی کار یا استفاده از بالابرهای بوم لیفت با دسترسی جانبی ، عملیات تکمیلی سوله ها به سرعت انجام شده و باعث کاهش هزینه ها می گردد.