گزارش جدید مؤسسه IPAF در خصوص حوادث ایمنی بالابرها

گزارش جدید مؤسسه IPAF در خصوص حوادث ایمنی مربوط به بالابرها

بالابر به طور کلی از بسیاری حوادث مربوط به کار در ارتفاع پیشگیری کرده و نسبت به روش های دیگر کار در ارتفاع مانند بالا رفتن به کمک طناب، اتصال سبد به جرثقیل، استفاده از نردبان و… ایمن و کم خطر است اما مانند هر وسیله دیگری در هنگام استفاده از آن باید به نکات ایمنی توجه شود در غیر این صورت امکان دارد حوادثی برای اپراتور یا افرادی که در نزدیکی بالابر نفربر مشغول به کار هستند رخ دهد. مؤسسه IPAF (فدراسیون بین المللی بالابرها) گزارش جدید خو را در خصوص حوادث مربوط به بالابرهای هیدرولیکی منتشر کرده است که به شرح زیر است:

همچون سالیان گذشته بیشترین حوادث در زمینه بالابر نفری مربوط به سقوط اپراتور از ارتفاع و برق گرفتگی است که هر کدام 23% از حوادث را به خود اختصاص داده اند. پس از آن گیر کردن اپراتور با 19% ، واژگونی بالابر با 12% و گیر کردن سبد به سایر ماشینالات یا خودروها 6% و سقوط اشیاء از ارتفاع 5% از حوادث را در بر می گیرند.

جلوگیری از این حوادث راهکارهای متعددی دارد که اثر بخش ترین آن آموزش صحیح به اپراتورها است. به طور مثال برای جلوگیری از سقوط اپراتور، استفاده از کمبرند هارنس ایمنی برای بالابرهای بازویی اجباری است. از طرف دیگر شرکت های پیشرو در صنعت بالابر ، به توسعه تکنولوژی هایی پرداخته اند که ایمنی بالابرها را به طور قابل توجهی افزایش داده است. به طور مثال شرکت نیفتی لیفت سیستم ایمنی SiOPS را ابداع نموده است که در صورت گیر کردن اپراتور، به صورت خودکار ارتفاع سبد بالابر را تنظیم می نماید تا اپراتور رهاسازی شود. همچنین وجود سنسورها و سیستم ایمنی ضد برخورد در بالابرهای پشت کامیونی نسل جدید از برخورد بوم ها با اتاق کامیون جلوگیری می نماید.

چنانچه در مجموعه خود از بالابر استفاده می نمایید، بهتر است پیش از هر چیز از آموزش صحیح اپراتورهای خود اطمینان حاصل کنید. متأسفانه در ایران بسیاری از افراد از نکات ایمنی بالابرها آگاهی نداشته و یا آن را با جرثقیل اشتباه می گیرند.

  پیشنهاد میکنم بخوانید 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید