پیمانکاران و صاحبان مشاغل همواره به دنبال یکی از انواع بالا بر برقی یا بالابر دستی هستند زیرا میدانند ایمنی کارگران اهمیت بسیار بالایی دارد. اما اغلب نمیدانند کدام بالابر نفری مناسب کار آنها است. همچنین تفاوت بالابر دستی با برقی در چیست یا مزایا و معایت هر کدام چه مواردی هستند. در ادامه به معرفی این بالابرها و مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت.
چالشهای متفاوت کار در ارتفاع ، افراد را به خرید بالا بر ، نردبان، چهارپایه یا سایر تجهیزات سوق میدهد. در میان تجهیزات کار در ارتفاع، انواع بالابر به دلیل ایمنی بالاتر و افزایش بهرهوری کار در ارتفاع همواره مورد توجه هستند.
بالابر دستی چیست؟
در ابتدا باید توضیح دهیم که تصور افراد از بالا بر دستی با واقعیت متفاوت است. برخی افراد به دنبال بالابری هستند که تمام حرکات مکانیکی آن توسط دست و نفر انجام میشود. به طور کلی یک بالا بر نفربر دو حرکت اصلی دارد. یکی حرکت روی زمین جهت جابجایی و دیگری حرکت بالاروی برای دسترسی به ارتفاع. در برخی بالابرها هر دو حرکت به صورت دستی انجام می شود.
در ادامه انواع بالابر دستی را بررسی خواهیم کرد :
-
بالابر کاملا دستی:
اگر بخواهیم مفهوم بالابر دستی را توسعه دهیم و به درستی به آن نگاه کنیم، یک بالابر دستی، بالابری است که هم جابجایی آن روی زمین و هم بالاروی آن توسط دست و نفر انجام میشود. حرکت بالاروی در این تیپ بالابر، یا توسط کابل و زنجیر و یا توسط پمپ هیدرولیک دستی انجام میشود.
تصویر زیر یک بالابر دستی از نوع آکاردئونی سیار را نشان میدهد که برای بالاروی از پمپ دستی استفاده میکند. مزیت این بالابر آن است که به دلیل عدم استفاده از تجهیزات برقی ، در محیط های ضد انفجار مانند بالابر در صنعت نفت و گاز قابل استفاده است و به نوعی یک بالابر ضد انفجار نیز به حساب میآید.
اما معایب یک بالابر دستی آن است که برای بالاروی انرژی و زمان زیادی از اپراتور میگیرد و عملا سرعت کار در ارتفاع بسیار پایین خواهد آمد. در تصویر زیر نیز یک بالابر ستونی دستی را مشاهده می کنید که عملیات بالاروی توسط یک اهرم چرخشی و دنده شانه انجام میشود.
اجازه بدهید این تیپ بالابرها را تحت عنوان بالابر کاملا دستی نام گذاری کنیم زیرا هم بالاروی و هم جابجایی آنها توسط نفر و دست انجام میشود. عیب اصلی این نوع بالابرها آن است که کار با آنها زمان بر بوده و نیروی انسانی را خسته میکند.
همچنین ارتفاع کاری چنین بالابرهایی عموما از 6 متر تجاوز نمیکند و برای کار در ارتفاع پایین مناسب هستند. به نوعی جایگزین نردبان به حساب میآیند.
-
بالابر نیمه دستی
از آنجایی که عملیات بالاروی با دست ، کار بسیار دشواری است ، بالابرها عموما به صورت نیمه دستی ساخته میشوند. به این صورت که عملیات جابجایی روی زمین توسط نفر انجام میشود ولی عملیات بالاروی به صورت برقی است.
هرچند این بالابرها بیشتر به بالابر برقی معروف اند. اما برخی افراد آن را به اشتباه بالابر دستی مینامند. پس اجازه دهید در ادامه آن را به عنوان بالابر برقی معرفی کنیم.
از انواع بالابرهای نیمه دستی میتوان به بالابرهای آکاردئونی یا بالابرهای ستونی اشاره کرد. در مجموعه کلایر هر دو نوع بالابر با بهترین کیفیت تولید و در سرتاسر کشور عرضه میشود.
بالابر برقی سیار
همانطور که اشاره شد، حرکت این نوع بالابر نفری به صورت دستی انجام میشود ولی بالاروی توسط منبع تغذیه برق انجام خواهد شد. مزیت این نوع بالابرها آن است که سرعت کار بالاتر خواهد رفت و نیروی انسانی، انرژی کمتری خواهد گذاشت.
این نوع بالا برها عموما هیدرولیکی هستند زیرا ایمنی بالابر هیدرولیک بیشتر از بالابر کابلی است. این تیپ بالابر میتواند آکاردئونی یا ستونی باشد. جابجایی بالابر ستونی به دلیل استفاده از پروفیلهای آلومینیومی آسانتر است و مزیت بالابر آکاردئونی سیار ، ظرفیت و دوام بالاتر آن است.
بالا بر برقی خود کششی:
نوع پیشرفتهتر و کارآمدتر بالابر برقی، بالابر برقی خودکششی است. در این تیپ بالابر هیدرولیکی ، عملیات بالاروی و حرکت روی زمین هر دو به صورت برقی انجام میشود. سرعت کار با این نوع بالابر نفربر بسیار سریع تر از سایر بالابرها است و یکی از ویژگی های آن ، این است که به جک تثبیت کننده جانبی هم نیازی ندارد و بنابراین قابلیت حرکت در ارتفاع نیز وجود خواهد داشت.
این نوع بالا بر صنعتی، سیستمهای ایمنی پیشرفتهتری داشته تا از واژگونی دستگاه جلوگیری بعمل آید. قیمت بالابر برقی خودکششی در مقایسه با مدل سیار برقی و بالا بر دستی بالاتر است و برای فضاهایی مناسب است که سرعت کار و حجم کار در ارتفاع بیشتر است.

به عنوان یک جمع بندی ، باید گفت گه پیش از خرید بالابر نفربر، ابتدا باید به کاربرد خود، حجم کار در ارتفاع ، ایمنی مورد نیاز و البته بودجه خود توجه کنید.
اگر کار در ارتفاع برای شما یک چالش همه روزه است و سرعت عمل بالا برای شما مهم است، مانند انبارهای بزرگ ، کارخانجات صنعتی ، فرودگاه ها و شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانیها و…. ، بالابر برقی خودکششی بهترین گزینه است.
مشاهده کنید ” انواع بالابر برقی خود کششی “
ایمنی این نوع بالابر بسیار بالا بوده و سرعت کار با آن چندین برابر سایر بالا برها است. همچینین به نیروی انسانی کمتری نیاز خواهید داشت.
در شرکتهای صنعتی کوچکتر ، پمپ بنزینها ، مراکز فرهنگی ، مساجد و…. از بالابر برقی سیار یا همان بالابر نیمه برقی استفاده میشود. قیمت بالابر سیار مناسبتر بوده، ایمنی بالایی داشته و سرعت کار با آن مناسب است.
اگر ارتفاع کاری شما زیاد نباشد و حجم کار در ارتفاع نیز محدود باشد بالابر دستی گزینه مناسبی است. همچنین برای مصارف خاص مانند محیط های ضد انفجار، بالابر دستی به دلیل قیمت بسیار مناسب مورد توجه قرار خواهد گرفت.
اما چنانچه نیروی انسانی کافی در اختیار نداشته باشید، استفاده از بالابر دستی برای شما به چالش تبدیل خواهد شد. قیمت این نوع بالابر در مقایسه با قیمت بالابر برقی سیار تفاوت زیادی ندارد و شاید خرید آن خیلی هم منطقی نباشد.
کارشناسان کلایر، آمادهاند تا شما را در خصوص انتخاب و خرید بالابر و یا حتی اجاره بالابر نفربر راهنمایی کنند. بنابراین میتوانید با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید.