بالابر هیدرولیکی یا بالابر گیربکسی ؟
بالابر هیدرولیکی یا گیربکسی، هردو جهت انتقال افراد و یا بار در ارتفاع کاربرد دارند و این روزها به علت اهمیت استفاده از فضا و دسترسی به ارتفاع جهت انجام فعالیتهای مختلف، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
اینکه بالابرهای هیدرولیک بهتر هستند و یا بالابرهای گیربکسی، سوالی پر تکرار و چالش برانگیز در بین خریداران بالقوه و افرادی که قصد بهرهبرداری از بالابر را دارند، میباشد.
این مسئله تا حد زیادی به کاربرد و محیط استفاده از بالابر بستگی دارد. در اینجا تصمیم داریم تا به طور کامل و کاربردی به این پرسش، پاسخ دهیم. اما پیش از مقایسهی این دو نوع بالابر، لازم است تا آشنایی بیشتری با آنها پیدا کنیم و بدانیم بالابر هیدرولیکی و یا گیربکسی به چه معنا هستند.
” لازم به ذکر است شرکت کلایر، تولید کننده بالابرهای گیربکسی نمیباشد “
بالابر هیدرولیکی چیست ؟
در بالابر هیدرولیکی، جهت انتقال نیرو از سیستم هیدرولیک و قدرت جک (های) هیدرولیکی بهره میبرد. مکانیزم این نوع بالابر به این صورت است که با انرژی موتور برقی بالابر، پمپ هیدرولیک شروع به کار کرده و روغن داخل مخزن را به سمت جک هیدرولیک با فشار پمپاژ میکند.
با فشار حاصل از روغن و باز شدن جک، بالابر هم بالا میرود. در هنگام پایین آمدن نیز فرآیند تقریبا مشابه است و با تعبیهی یک شیر برقی، روغن به تدریج به مخزن تخلیه و بالابر پایین میآید.
بالابرهای هیدرولیکی کاربردهای مختلفی دارند و از مزایا و معایب مختص خود برخوردار هستند که در ادامهی مقاله حتما به این موارد خواهیم پرداخت.
“راهنمای نگهداری و سرویس بالابرهای هیدرولیکی “
کاربردها و موارد استفاده از بالابر هیدرولیکی
بالابرهای هیدرولیکی کاربردهای زیادی دارند و در صنایع مختلفی میتوان از آنها استفاده کرد که از جمله این موارد میتوان به استفاده در انواع پروژههای ساخت و ساز، انبارها و لجستیک، کارخانهجات و کارگاهها، صنایع نفت و گاز، خودروسازی، حمل بار و …. اشاره کرد.
البته کاربردهای این نوع بالابر وسیعتر است که در صورت تمایل میتوانید این مقاله کاربردی را مطالعه کنید. ” کاربردهای انواع بالابر هیدرولیکی “
مزایای استفاده از بالابر هیدرولیکی
- قدرت بالا
از بزرگترین مزایای استفاده از بالابرهای هیدرولیک، قدرت بالای این نوع بالابر در انتقال بارهای بسیار سنگین به ارتفاع است.
- ایمنی بالا
بالابرهای هیدرولیکی از ایمنی بالایی برخوردار هستند. این بالابرها در صورت بروز نقص در بازوها، سقوط ناگهانی نخواهند داشت و از استحکام کافی برخوردار هستند.
” آمار سقوط از ارتفاع در محیط کار “
- نگهداری آسان
نگهداری و انجام تعمیرات در بالابرهای هیدرولیکی پیچیدگی خاصی ندارد و با رعایت دستورالعملهای سازندهی بالابر، میتوانید این فرایند را انجام داده و طول عمر دستگاه خود را افزایش دهید.
“چک لیست نگهداری از بالابر هیدرولیکی “
- انعطافپذیری بیشتر
در بالابرهای هیدرولیکی، این امکان وجود دارد که ابعاد بالابر و همچنین میزان ظرفیت مورد نیاز برای بار و افراد و همچنین میزان ارتفاع مورد نیاز بنا به نیاز مشتری، سفارشیسازی شود.
بالابر گیربکسی چیست ؟
بالابر گیربکسی که به آن بالابر کششی (سیم و کابلی) هم گفته میشود، برای بالا و پایین رفتن و انتقال نیرو، از یک الکتروموتور، چرخدنده و زنجیر یا سیم بکسل استفاده میکند. بالابرهای گیربکسی را احتمال زیاد در مغازهها و یا رستورانها مشاهده کردهاید.
در سیستم این نوع از بالابر، با نیروی موتور، چرخدنده به حرکت در آمده و زنجیر (سیم بکسل) متصل به آن باز و بسته شده و در نتیجه بالابر، بالا و پایین میرود.
اینکه بالابر گیربکسی در کجا مورد استفاده قرار میگیرد و مزایا و معایب این نوع بالابر چه هستند، در ادامهی مقاله توضیح داده خواهد شد. اما لازم به ذکر است استفاده از این نوع بالابر با خطرات احتمالی زیادی همراه است بخصوص اگر از قطعات نامرغوب و یا نحوهی نصب غیراستاندارد استفاده شده باشد.
” لازم به ذکر است شرکت کلایر، تولید کننده بالابرهای گیربکسی نمیباشد “
کاربردها و موارد استفاده از بالابر گیربکسی
بالابرهای گیربکسی شرایط استفادهی محدودتری نسبت به بالابرهای هیدرولیکی دارند. از این نوع بالابر در مواردی که نیاز است از دستگاه به طور مداوم و متعدد استفاده شود (ترافیک بالای استفاده از بالابر) یا مواردی که نیاز به سرعت بالا در انتقال وجود دارد، بیشتر استفاده میشود.
همچنین بهتر است از این نوع بالابر در ارتفاعهای کوتاهتر استفاده شود.
مقایسه بالابر هیدرولیکی و گیربکسی
تا به اینجا با خصوصیات و عملکرد این دو نوع بالابر آشنایی پیدا کردهاید. اما وقت آن است تا جهت انتخاب بالابر مورد نیاز خود، این دو نوع بالابر را از جهات مختلف بررسی کنیم. جهت مقایسه این دو نوع بالابر، فاکتورهای متعددی قابل بررسی هستند :
- ایمنی در بالابر هیدرولیکی به نسبت بیشتر از بالابر گیربکسی است.
- بالابر هیدرولیکی نسبت به بالابر گیربکسی، برق کمتری مصرف میکند.
- بالابر هیدرولیکی قدرت بیشتری برای حمل بارهای سنگین دارد.
- طول عمر و دوام بالابر هیدرولیکی نسبت به بالابر گیربکسی بیشتر است.
- زمان تعمیر مشکلات بالابرهای هیدرولیکی به نسبت بالابرهای گیربکسی کمتر و هزینهی تعمیرات هم پایینتر است.
- سرعت بالابرهای هیدرولیکی با استفاده از شیر هیدرولیک، قابل تنظیم است.
- بالابر هیدرولیکی نسبت به بالابر گیربکسی، موارد مصرف و کاربردهای گستردهتری دارد.
جهت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان بالابر کلایر تماس بگیرید.
در انتخاب بالابر مورد نیاز خود، بهتر است بدانید !
آیتمهای مختلفی میتوانند در خرید نوع خاصی از بالابر مؤثر باشند که در هنگام خرید، لازم است به آنها توجه کافی داشته باشید.
مواردی همچون کیفیت تولید و متریال بکار رفته در بالابر، ایمنی و استحکام بالا، اعتبار، تجربه و مهارت شرکت تولیدکننده، هزینهی متناسب، ارائهی خدمات مشاوره قبل و خدمات پس از فروش بالابر و …. که همگی در هنگام خرید بالابر باید مورد توجه قرار گیرند و در صورت عدم توجه کافی به هریک از این موارد، ممکن است با پشیمانی و بروز خسارات سنگین مواجه شوید.